About Diamant Sabatier

Het is 1975 wanneer Diamant Sabatier, een bij aanvang bescheiden afsplitsing van het Franse messenbolwerk Sabatier, het levenslicht ziet. Het belangrijkste doel waarop Diamant Sabatier mikt, is het veroveren van de professionele messenmarkt. Met stijlvolle messen van hoge kwaliteit worden de pijlen vanaf het allereerste begin specifiek op horeca en (hoger -)middelbaar onderwijs gericht.

Op spectaculaire wijze weet Diamant Sabatier een positie als koploper in de professionele messenbranche te bemachtigen. Door de ontwikkeling van een veilige verpakking, wordt het mogelijk de vlijmscherpe messen van Diamant Sabatier direct in de schappen van de groothandels te leggen. In het verleden was er vaak een winkelbediende nodig die de messen op verzoek van de klant uit een speciaal schap of het magazijn haalde. Door de komst van de veilige verpakking kunnen klanten de messen van Diamant Sabatier direct in hun karretje leggen. Met dit unieke zelfbedieningsconcept weet Diamant Sabatier de voornaamste drempels in de verkoop van messen op de professionele markt weg te nemen.

Naarmate de tijd vordert, wordt het merk Diamant Sabatier steeds vaker genoemd als men het heeft over betrouwbare, solide messen. De series Forgé, Cuisine en Ideal zijn niet meer uit de professionele keuken weg te denken. Het merk vindt het echter zaak dat de kwaliteit die ze bieden op het gebied van messen beschikbaar wordt voor meerdere keukens dan enkel de professionele. Ze zouden graag zien dat ook de traditionele amateurkok, de ambachtelijke keukenprins en de moderne foodie vertrouwd raakt met Diamant Sabatier. Om dit te bereiken, zoeken ze het hogerop en besluiten ze een samenwerking aan te gaan met één van de eerste echte TV-koks, namelijk Cas Spijkers van restaurant De Swaen (2*) in Oisterwijk.

"Diamant Sabatier biedt wél garantie op kwaliteit.  Die garantie bieden ze – letterlijk – zelfs levenslang, als blijk van vertrouwen in hun eigen merk."

Hoewel Diamant Sabatier hoge ogen gooit met de klassieke, tijdloze uitstraling van hun producten, deinzen ze niet terug voor een stukje vernieuwing en innovatie. Dat bewijzen ze eens te meer met de lanceringen van messenseries  Integra, Riyouri, Tension, Delice en Babiole. Hoewel deze series allemaal een hippe, uitgesproken look hebben – de één door handgrepen met opvallende horizontale schalen, de ander met een knipoog naar de Japanse keuken – blijft de kwaliteit die u van Diamant Sabatier gewend bent gewaarborgd. Bovendien breiden ze de business uit met het produceren van overig keukengerei zoals raspen, opscheplepels, snijplanken en portioneerlepels. Ook hierin weet Diamant Sabatier al gauw het vertrouwen van de gebruiker te winnen.

Wat Diamant Sabatier óók drijft, is het streven naar de beste kwaliteit binnen de productie van hun messen en overig keukengerei. Het label ‘Sabatier’ – dat vaak te pas en te onpas wordt gebruikt in de messenindustrie – is tegenwoordig meer een productkenmerk dan een merknaam. Vaak worden de messen die ‘Sabatier’ in hun naam dragen, geproduceerd naar Frans model, maar is de productie niet direct verbonden aan de echte Franse messen uit Thiers. Bovendien is ‘Sabatier’ heden ten dage geen garantie meer voor kwaliteit. Diamant Sabatier biedt wél garantie op kwaliteit.  Die garantie bieden ze – letterlijk – zelfs levenslang, als blijk van vertrouwen in hun eigen merk. Echte Diamant Sabatier messen dragen met recht de slogan ‘Le diamant du cuisinier’ en het diamant-icoontje. Deze uiterlijke kenmerken staan garant voor het beste van het beste en dat is het waar Diamant Sabatier voor staat.

Diamant Sabatier nieuwsbrief

Laat je inspireren

* indicates required

INSTAGRAM

@DiamantSabatier


De eerste Series van Diamant Sabatier
De uitbreiding van Diamant Sabatier
Diamant Sabatier volgt de trends