De recepten van Pascal Jalhay

Pascal Jalhay werd de jongste twee-sterrenchef van Nederland toen hij door Robert Kranenborg als chef de partie van restaurant La Rive werd aangesteld. Jaren later ontving Pascal twee Michelin sterren voor zijn eigen zaak Restaurant Vermeer. “Ik kookte op tweesterrenniveau, maar ik leerde pas écht koken tijdens mijn rondreis”. De verhalen die Pascal vertelt tijdens het koken zijn verbazingwekkend interessant en grijpen je aandacht telkens weer. Zijn kennis en ervaringen komen tot leven in zijn smaakcombinaties en presentatie.

Voortaan heeft Jalhay zijn eigen kookstudio  Bij de Molen in Laren. Hier organiseert hij diversie culinaire activiteiten en brengt hij zijn creatieve kookkunsten over aan geïnteresseerden.

Ceviche gegaard in tijgermelk Ceviche gegaard in Leche de Tigre

Het voorgerecht uit het driegangemenu van Pascal Jalhay is een typisch Peruaans gerecht: Ceviche. Dit gerecht kan worden bereid met verschillende soorten vis. Pascal heeft voor zijn gerecht gekozen voor een ceviche van kabeljauwfilet in combinatie met rode biet, komkommergelei en een boekweitcrumble. De ceviche wordt gegaard in leche de tigre , ofwel tijgermelk. Leche de tigre is de eerste pers van een citroen. De vis wordt als het ware gegaard door de hoge zuurgraad in het citroensap.

Peruaans geïnspireerde gefrituurde BBQ-aubergine

We blijven in de Zuid-Amerikaanse sferen met een Peruaans hoofdgerecht: gefrituurde aubergine gecoat in een barbecuesaus. Dit is een prachtig, vegetarisch gerecht voor de kerst, aangezien steeds meer mensen kiezen voor een (gedeeltelijk) vegetarische levensstijl. De gefrituurde aubergine wordt geserveerd met een Griekse yoghurtdressing, waardoor dit gerecht ook heerlijk past bij een kerstbrunch. Wil je meer weten over dit gerecht en zien hoe het wordt klaargemaakt?  Bekijk hier dan de kookvideo waarin Pascal Jalhay je laat zien hoe je de gefrituurde BBQ-aubergine bereidt.


Peruaanse gefrituurde BBQ-aubergine


Rendang van ananas met rode biet en kardemomsaus

Rendang van ananas en kardemomsaus

Voor het dessert wordt de zoetmaker kardemom gebruikt in een rendang van ananas. Een rendang is over het algemeen een hartig gerecht en je zou in eerste instantie niet snel denken aan een heerlijk dessert. Echter, wanneer je jouw gasten wilt verrassen met een overheerlijke smaakcombinatie, dan zit je met de rendang van ananas helemaal goed. De zoete smaak van ananas wordt doorgetrokken in een klassieke boemboe en het gerecht wordt afgetopt met een subtiele saus van rode bietensap en kardemom.  Pascal Jalhay laat je in deze kookvideo zien hoe je dit verrassende nagerecht bereidt.

De recepten voor jouw driegangen-diner

Wilt u deze gerechten uitproberen voor uw diner of brunch? Ontvang de recepten nu in uw inbox door uw e-mailadres hieronder achter te laten...