In CHEF'S OPINION vragen we een chef-kok naar zijn relatie met Diamant Sabatier en laten we de messen testen. Deze keer reviewt Aster Welleman van Restaurant L'epicerie du Cirque* in Antwerpen onze Diamant Sabatier Integra messen én Bon Cuir lederen schort.

Diamant Sabatier messen liggen goed in de hand, zijn stevig en blijven lang scherp. Ze hebben een klassiek uiterlijk en stralen klasse uit. Zowel op professioneel vlak als voor thuis zijn deze messen steeds een goede keuze als je een slimme koop wilt doen met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De Diamant Sabatier Integra messenset heeft een hoge kwaliteit. Het koksmes is niet te lang en heeft een breed lemmet. Hierdoor kan je nauwkeurig snijden zonder weg te schieten op bijvoorbeeld harde groenten. Het mes is absoluut gebruiksvriendelijk, zal niet snel schade oplopen en blijft lang scherp.

Momenteel kopen meer en meer chefs een Japans mes, wat zeer hard en broos is. Hierdoor moet je altijd aandachtig zijn om geen brokken te maken. Bij het Integra koksmes kan je erop vertrouwen dat het tegen een stootje kan.

De schort van Diamant Sabatier, Bon Cuir, is gemaakt van prachtig soepel leer. Zowel voor professioneel als particulier gebruik is dit een uitstekende keuze. Het is zeer gebruiksvriendelijk en is niet de standaard, zware lederen schort die tegen je lichaam plakt en waar je amper mee kan bewegen. Het sobere ontwerp met oog voor details zorgt voor een knap en klasse uniform dat zalig aanvoelt. Er is een zachte stof gebruikt aan de nek en een riem waar je een handdoek aan kan hangen. De gespen zijn verstelbaar en je hebt geen last van losse eindjes. Daarbovenop is het een veilige keuze in de keuken als je met gasvuur of open vuur werkt. Je zal geen last hebben van brandplekken of scheuren en voor jezelf is het ook een beter bescherming tegen hitte. Volgens mij zal hij er binnen enkele jaren nog knapper uitzien, als het leer al wat heeft afgezien!

Aster Welleman | Souschef L’épicerie du Cirque*