In CHEF'S OPINION vragen we een chef-kok naar zijn relatie met Diamant Sabatier en laten we de messen testen. Deze keer reviewt Douwe Verschuur van Restaurant Pollevie in ‘s-Hertogenbosch (beste groenterestaurant van Nederland - 2017) onze Diamant Sabatier Delice messen én pocketmes Chef’s Mate.

Diamant Sabatier is een betrouwbaar merk, alom bekend onder koks. Waarschijnlijk al vanuit de koksopleiding en misschien was het eerste mes in je verzameling ook een Diamant Sabatier. In de reeks Delice is de betrouwbare kwaliteit ook weer terug te vinden en deze heeft een elegant ontworpen heft van pakkahout.

Toen ik de set uit de verpakking haalde herkende ik het koksmes meteen. Hier in de keuken van Pollevie zwerft precies hetzelfde mes rond dat een oud-collega ooit heeft laten liggen. Iedereen gaat zorgvuldig met zijn eigen messen om, maar toch is dit mes in niemandsland beland. En hoewel dat mes af en toe schandalig wordt gebruikt door de nieuwe eigenaren, het is en blijft een bijzonder goed mes! Hieruit blijkt dus dat het mes - met af en toe aanzetten - al heel erg lang kwaliteit blijft leveren. Die oud-collega zal wel balen!

Net nieuw uit de verpakking is het koksmes vlijmscherp en kan het werkelijk alles aan. Het werd direct mijn allrounder en favoriet. Mijn andere messen bleven werkeloos aan de magneet geplakt. Mijn voorkeur gaat niet uit naar een te groot koksmes, met zijn 20 cm is het Delice koksmes dus zeer geschikt voor allerlei handelingen!

De Chef’s Mate is een mesje dat ik op social media al voorbij had zien komen. Mijn eerste gedachte was gelijk: grappig mesje! Maar of het nou echt een broekzakmesje wordt dat je voortdurend bij je draagt en gebruikt voor elke klus, dat vroeg ik mij af. Na het uitproberen is - geheel tegen mijn verwachtingen in - de Chef’s Mate echter onmisbaar geworden! Zakjes opensnijden, groentes kuisen, cress snijden, verpakkingen openmaken en ga zo maar even door. Heel erg gemakkelijk en een trouwe vriend!

Douwe Verschuur | Chef-kok Pollevie