In CHEF'S OPINION vragen we een chef-kok naar zijn relatie met Diamant Sabatier en laten we de messen testen. Deze keer reviewt Sietse Blummel Chef-kok van Restaurant LEF onze Diamant Sabatier Integra messen én pocketmes Chef’s Mate.

Diamant Sabatier is in de horecawereld welbekend. Ik denk echt dat iedere chef er wel eens ooit één in z’n handen heeft gehad. Diamant Sabatier staat voor mij voor kwaliteit en degelijkheid. Er zijn tegenwoordig zoveel messenmerken en nieuwe soorten, dat je af en toe verlangt naar een ‘gewoon’ betrouwbaar mes.

Wat er voor mij, in het Diamant Sabatier assortiment, meteen uit sprong is pocketmes Chef’s Mate. Vanaf moment één was ik er dol op! Een strak design en voor mij ideaal, aangezien ik een eigen groenten-/kruidentuin met kas op het terras bij LEF heb. Makkelijk op zak te steken en ideaal om de hele dag bij je te dragen. Zeker als je af en toen vanuit de keuken naar de tuin loopt om verse kruiden te plukken.

Bij het snijden met Diamant Sabatier Integra zie je eigenlijk al dat het degelijkheid en kwaliteit uitstraalt. De messen liggen lekker in de hand. Opvallend aan de Integra messen is dat ze lang scherp blijven! Uiteraard heb ik de messen echt een beetje getest. Met name het koksmes vind ik fijn. Niet te groot, niet te flexibel. Lekker stug! Een mes is een gebruiksvoorwerp en in de keuken in ‘the heat of the moment’ is er niet altijd tijd om het mes zachtjes neer te leggen of meteen op te bergen. Voor mij is het van belang dat een mes kwalitatief goed is, lang scherp blijft én betaalbaar is. Deze set voldoet aan deze drie voorwaarden. Eigenlijk is het ook een ideale set om thuis te hebben!

Sietse Blummel | Chef-kok Restaurant LEF