Voor iedereen een passende messenserie: dat is waar Diamant Sabatier naar streeft. Niet alleen voor topkoks en koksopleidingen, maar ook voor amateurkoks en degenen die net gestart zijn met het ontplooien van hun passie voor koken. Om deze wens te kunnen realiseren heeft Diamant Sabatier verschillende messenblokken, messensets en losse messen ontwikkeld, voor zowel de thuiskeuken als de restaurantsetting. Met de keuze uit meerdere staalsoorten, materialen, gebruikseigenschappen en designs zit er voor iedereen een geschikte messenserie in het assortiment. Wat de series met elkaar gemeen hebben, is de verzekering van kwaliteit: niet voor niets biedt Diamant Sabatier op alle producten een levenslange garantie. Twijfelt u over welke messen het beste bij u passen? Wij helpen u met het vinden van de perfecte match.

Diamant Sabatier keuzeboom keukenmes

Voor hobbykoks

Alsace – de ideale keus voor de beginnende kok

De Alsace-serie is ideaal voor startende hobbykoks en amateurkoks. Deze serie, vernoemd naar de gelijknamige streek in Frankrijk (beter bekend als de Elzas), bestaat uit een vierdelig messenblok. Het bevat de essentiële messen die elke thuiskok nodig heeft: en koksmes, een broodmes, een universeel mes en een officemes. De lemmeten van de messen zijn vervaardigd uit roestvrij 5Cr15Mov staal, dat onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te slijpen is. De heften van sterk zwart ABS-kunststof zijn vastgezet met klinknagels. Samen met een strak vormgegeven messenblok van acaciahout met een roestvrijstaal voetstuk, tevens voorzien van antislipmateriaal aan de onderkant, biedt deze serie u alles wat u als (startende) hobbykok nodig heeft.

Babiole – kwaliteit en design in de thuiskeuken

‘Hebbeding’ of ‘musthave’ is de vertaling van het Franse woord ‘Babiole’. En dat is exact wat deze set is. De Babioleserie bestaat uit een messenblok met zes messen, die u ook los kunt aanschaffen. Met de toevoeging van een santukomes en een vleesmes is deze set wat uitgebreider dan de Alsaceserie. De messen zijn perfect voor de thuiskok die naast een goede kwaliteit veel waarde hecht aan het design. De lemmeten zijn vervaardigd uit roestvrij X45CrMoV15 staal. Hierbij staat ‘X45’ voor 0,45% koolstof en Mov15 voor 15% chroom, molybdeen en vanadium. Deze samenstelling wordt vaak gebruikt voor keukenmessen, en staat met zijn kwaliteit en scherpte garant voor jarenlang kookplezier. De heften en het messenblok zijn gemaakt van acaciahout. Wij raden u aan om de messen met de hand af te wassen en de heften af en toe in te smeren met neutrale hout- of meubelolie. Zo blijft het hout op zijn mooist.

Voor hobbykoks en professionals

Integra – veelzijdig en ergonomisch

Integra is de meest uitgebreide set van Diamant Sabatier en daarom bij uitstek geschikt voor de veelzijdige kok, zowel in de thuiskeuken als in de professionele setting. Naast twee verschillende messenblokken hebt u de keuze uit een ruim scala aan los verkrijgbare messen. De messen van Integra worden geprezen om hun ergonomie: ze zijn goed uitgebalanceerd en liggen prettig in de hand. De lemmeten van roestvrij X45CrMoV15 staal zijn gecombineerd met zwart, slijtvast POM-kunststof. Het messenblok is gemaakt van eikenhout met roestvrij stalen details. De combinatie tussen modern en tijdloos maakt deze set geschikt voor de kok die op zoek is naar mooie messen die tegelijk garant staan voor gebruikscomfort.

Riyouri – Europese kwaliteit met Japans design

Deze messenset, geschikt voor zowel hobbykoks als professionals, vindt zijn inspiratie in het Verre Oosten. ‘Riyouri’ is Japans voor ‘keuken’, en deze verwijzing zie je direct terug in het strakke design. Het houten messenblok is zowel in het naturel als in een zwarte uitvoering verkrijgbaar. Ook zijn er losse messen aan te schaffen, zodat u uw collectie naar uw wensen kunt aanvullen. De lemmeten, gemaakt van roestvrij X45CrMoV15 staal, lopen subtiel over in de mat roestvrij stalen heften met antislipstructuur. Op de achterkant van elk heft is met een icoontje aangegeven om welk mes het gaat, zodat ze gemakkelijk uit elkaar te houden zijn. De naadloze afwerking van de messen zorgt voor een zeer goede hygiëne. Als u op zoek bent naar fijne messen én een statement wilt maken in de keuken, dan is Riyouri de juiste keuze voor u.

Voor professionals

Tension – klassiek en comfortabel

De Tensionserie van Diamant Sabatier bestaat uit een messenblok met zes messen, waarvan u het 20 centimeter lange koksmes ook los kunt aanschaffen. De lemmeten van Duits roestvrij X45CrMoV15 topstaal zijn gecombineerd met heften van ABS: een sterk en duurzaam kunststof met een lange levensduur. Dankzij dit materiaal en de extra vingerruimte onder de heften, bieden deze messen veel grip tijdens elke snijklus. Het messenblok is gemaakt van donker acaciahout met een roestvrij stalen bovenplaat. Hierdoor wordt de bovenkant van het blok niet beschadigd wanneer de messen in de sleuven geplaatst worden. De Tensionserie is de eerste keuze voor de professionele kok die op zoek is naar een messenset die qua kwaliteit en uitstraling een leven lang meegaat.

Forgé – voor de echte professional

De Forgéserie van Diamant Sabatier is bij uitstek geschikt voor de echte professional die op zoek is naar de allerbeste messen. ‘Forgé’ is het Franse woord voor ‘gesmeed’, en dat is exact wat van toepassing is op deze serie. De messen worden nog steeds op authentieke wijze gemaakt in Frankrijk, wat maakt dat u verzekerd bent van topkwaliteit. Het lemmet, de angel (het stuk staal dat in het heft doorloopt) en de krop (het smalle punt net vóór de angel) zijn gesmeed uit één stuk. De Forgéserie bestaat uit veertien losse messen, zodat u zelf uw ideale set kunt samenstellen. De uitstraling is tijdloos, en past daarmee in elke keuken. Waar de meeste sets van Diamant Sabatier een mooie 0,45% aan koolstof bevatten, zijn de Forgémessen gemaakt van X50CrMoV15 staal, oftewel 0,5 % koolstof. Hierdoor zijn de lemmeten zeer vlekbestendig en hebben ze een hogere slijtvastheid. Hoogstaand vakwerk en de beleving van ambachtelijk gesmede messen: dat is de set van Forgé.

Wij wensen u veel inspiratie en een fantastische tijd in de keuken!