Amsterdam 11 september 2019 – De presentatie vandaag van het limited edition koksmes ‘Louise’ trok veel bekijks maar vooral enthousiaste reacties in de Bijenkorf van Amsterdam. De samenwerking tussen tatoeëerder Henk Schiffmacher en Diamant Sabatier bracht veel bekenden op de been waaronder beroemde chef koks als Pascal Jalhay en Alain Caron, en andere bekenden van Schiffmacher, zoals Barry Hay. De messenset (bestaande uit een 23 cm Koksmes en een Chef’s mate-pocket knife) ligt vanaf vandaag in de Bijenkorf filialen en is ook daar online verkrijgbaar. Hanos, de Foodservice specialist, komt vanaf volgende week met een speciale win-actie voor de professionele gebruiker. Ook daar is de set dan verkrijgbaar.

Toen de Bijenkorf vandaag haar deuren opende, stonden de eerste bezoekers al klaar. Er was zelfs vanuit België een enthousiaste fan gekomen om er zeker van te zijn een gelimiteerde set te kunnen aanschaffen. In de loop van de avond heeft Henk Schiffmacher nog vele sets voor gelukkige kopers gesigneerd.

Henk Schiffmacher kijkt met een tevreden gevoel terug op de intieme introductie in Isaac’s Bar in de Bijenkorf. Hij was geroerd door de speciale videoboodschap van zijn vriend Sergio Herman, die er helaas niet bij kon zijn. Vooraf had Sergio een set gesigneerd en een persoonlijke boodschap ingesproken. Zijn vakgenoot en goede vriend Pascal Jalhay kreeg de eer het eerste mes uit te reiken, maar had ook nog zijn eerste Diamant Sabatier hakmes meegenomen voor Louise Schiffmacher als speciaal gebaar.

De lancering in de Bijenkorf was vooral gericht op de goede hobbykoks. Voor de professionele gebruiker komt Hanos met een originele online ‘win-actie’. De winnaars krijgen het bekende Schiffmacher-icoon de “skull” als tattoo door Henk Schiffmacher zelf gezet.

‘Louise’
Het koksmes, genaamd Louise, wordt opgedragen aan Henk’s vrouw Louise Schiffmacher. Het lemmet is gegraveerd met een iconisch ontwerp van Henk. Het mes symboliseert hiermee de unieke samensmelting van de passies en geschiedenis van de wereldbekende tatoeëerder.

Het Louise kokmes van 23cm wordt samen met een speciaal klein mes uitgebracht. Dit zakmes, genaamd Chef’s Mate, is voor zowel de professionele als de hobbykok een onmisbaar item voor de laatste finishing touch van een gerecht. Het messenduo heeft een gegraveerd lemmet en is verpakt in een luxe geschenkdoos.

Een van Nederlands bekendste tatoeëerders
Henk Schiffmacher zit al 40 jaar in het vak en is een van Nederlands bekendste tatoeëerders. Zijn faam gaat ver over onze landsgrenzen. Naast Herman Brood en Anouk tatoeëerde hij ook grote namen als Lady Gaga, Rita Ora, Robbie Williams en de leden van de Red Hot Chili Peppers.

Eerste koksmes
Diamant Sabatier staat sinds het begin van de twintigste eeuw voor hoge kwaliteit messen en accessoires voor zowel de professionele als veeleisende hobbykok. Het eerste koksmes van de meeste grote Nederlandse chef-koks was van het merk Diamant Sabatier, dat al jaren hofleverancier is van foodservice, hotelscholen, koksopleidingen en de betere messenzaak.