Amsterdam – Tatoeëerder Henk Schiffmacher is een samenwerking aangegaan met het merk Diamant Sabatier en brengt limited edition koksmes uit. Op 11 september vindt de grootse lancering plaats in de Bijenkorf Amsterdam.

Het koksmes, genaamd Louise, wordt opgedragen aan zijn vrouw Louise Schiffmacher. Het lemmet is gegraveerd met één van de iconische ontwerpen van Henk Schiffmacher. De link tussen Schiffmacher, een koksmes en de Bijenkorf is snel gemaakt. Hij komt namelijk uit een slagersfamilie en is al sinds hij klein was bekend met het vak. Op 16-jarige leeftijd reed slagerszoon Henk op zijn brommertje naar zijn allereerste baan: etaleur bij De Bijenkorf Amsterdam. Het mes symboliseert hiermee de unieke samensmelting van de passies en geschiedenis van de wereldbekende tatoeëerder.

Het Louise kokmes van 23cm wordt samen met een speciaal klein mes uitgebracht. Dit zakmes, genaamd Chef’s Mate, is voor zowel de professionele als de hobbykok een onmisbaar item voor de laatste finishing touch van een gerecht. Het messenduo heeft een gegraveerd lemmet en is verpakt in een luxe geschenkdoos. De Diamant Sabatier Louise set is in beperkte oplage verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

De lancering begint om 16.00 uur in Isaac’s Bar in de Bijenkorf met een persmoment. Hierna zullen Henk en Louise Schiffmacher de pers te woord staan. Aansluitend zal er om 18.30 uur een exclusief Bijenkorf memberevent plaatsvinden. Van 19.30 uur is Isaac’s Bar open voor publiek en zal Henk tot 20.00 uur handtekeningen uitdelen.

Een van Nederlands bekendste tatoeëerders
Henk Schiffmacher zit al 40 jaar in het vak en is een van Nederlands bekendste tatoeëerders. Zijn faam gaat ver over onze landsgrenzen. Naast Herman Brood en Anouk tatoeëerde hij ook grote namen als Lady Gaga, Rita Ora, Robbie Williams en de leden van de Red Hot Chili Peppers.

Eerste koksmes
Diamant Sabatier staat sinds het begin van de twintigste eeuw voor hoge kwaliteit messen en accessoires voor zowel de professionele als veeleisende hobbykok. Het eerste koksmes van de meeste grote Nederlandse chef-koks was van het merk Diamant Sabatier, dat al jaren hofleverancier is van foodservice, hotelscholen, koksopleidingen en de betere messenzaak.