Onder de sectie Ruwe Diamanten stellen wij u graag de talenten voor waar wij als Diamant Sabatier toekomst in zien! Jaren geleden zijn wij al hét messen merk geworden voor de studerende professionele chefkoks en hier zullen wij niet van af wijken. Zoals de professionele chef koks erg belangrijk zijn voor ons, zijn wij bijna nog trotser op de jonge talenten welke al met Diamant Sabatier snijden tijdens hun reis om pro te worden. Wij stellen graag deze Ruwe Diamanten aan u voor.  

Ik ben Esmée en ik ben 20 jaar oud. Afgelopen jaar ben ik begonnen aan de hotelschool in Maastricht. Er zijn veel opleidingen geweest die ik interessant vond, maar ik ben uiteindelijk mijn passie achterna gegaan. Niet alleen de hospitality sprak mij aan. Bij de creatie van eten ligt mijn hart.

Gek als je je bedenkt dat ik eigenlijk naar de hotelschool ben gegaan omdat ik als 3-jarig meisje vastberaden riep: ‘’Dan wil ik dus kok worden!’’, terwijl ik klaar stond om mee te lopen in de carnavalsoptocht, verkleed als kok…

Sindsdien ben ik vaak samen met mijn ouders gaan koken. Bij ons thuis draait het avondeten niet alleen om voeding binnen krijgen. Het diner is bij ons het moment dat we allemaal samenkomen en vertellen over wat ons bezighoudt. Het eten zelf is bij ons thuis ook van belang. Als ik ’s ochtends mijn bed uit kom, vraag ik meestal aan mijn moeder wat wij ’s avonds gaan eten. In het weekend staan mijn ouders dan ook graag hele middagen in de keuken.

Op de zondagmiddag kook ik vaak samen met mijn vader. Als ik hier één ding van heb geleerd, is dat: ‘’Esmée, koken is organiseren!!’’. Dit hoorde ik altijd als ik de gebruikte schaaltjes bij de afwas zette in plaats van ín de vaatwasser. Ook heb ik geleerd dat het van belang is om het juiste gereedschap te gebruiken. ‘’Met zo’n mes kun je ook geen tomaten snijden Esmée..’’

Maar ik kan nu verkleed als kok op de hotelschool wél organiseren tijdens het koken. En daarbij op mijn kamertje van 10 m 2 toch een mooie maaltijd neerzetten. dankzij mijn vlijmscherpe Diamant Sabatier messen.

Ruwe Diamant - Diamant Sabatier - Esmée Croonen